dinsdag 29 maart 2011

Mac gebruikers moeten wel simpel zijn!

Elk boek over grafische software dat ik heb ( en dat zijn er veel ) is voor mij telkens weer een bewijs dat gebruikers van Apple computers simpel van geest moeten zijn, of dat de schrijvers van die boeken dat in ieder geval veronderstellen!

In het boek Adobe InDesign CS2 one-on-one staat bijvoorbeeld ergens in het begin, op blz 6 om precies te zijn:
Choose File-> Open from the menubar. Alternatively, you can press Ctrl+O ( command-O on the Mac ).Oke als het op de Mac nou iets totaal anders was, als er bijvoorbeeld stond: Alternatively, you can press Ctrl+O ( shift+command-R on the Mac ), dan zou het begrijpelijk zijn en zeker gewenst dit belangrijke verschil duidelijk aan te geven. Maar zo is het niet; het hele boek bijna 500 pagina's blijft het zo doorgaan!
Op blz. 404 bijvoorbeeld: Press Ctrl+W ( or command-W )en een paar alinea's verder op blz 405: Press Ctrl+W ( command-W ).
De schrijver schat in dat een Mac gebruiker na een halve pagina alweer vergeten is dat als er Ctrl staat er op de Command toets moet worden gedrukt en dat terwijl hij dat er al 400 pagina's tot vervelens toe heeft proberen in te rammen!

Dus niet aan het begin van het boek een korte uitleg dat elke keer als er in de tekst staat Ctrl, dit hetzelfde is als Command en als er staat Alt dat dit hetzelfde is als Option.

Het boek zou zeker 40 pagina's dunner worden als ze die overbodige en irritante teksten weg zouden laten.

Vreemd genoeg is dit slechts een van de vele boeken waar dit zo gaat, dus de conclusie ligt voor de hand dat algemeen wordt aangenomen dat Mac gebruikers idioten zijn!

Geen opmerkingen: